Šī lapa ir izdrukāta no Liepājas evaņģēliski luteriskā draudze
Interneta adrese:
http://liepajasluteradraudze.lv/?ct=sdfsdf&fu=read&id=2

Noslēdzies seminārs "Dieva bērnu akadēmija"


2010.04.20 16:52

Katru piektdienu no 26.februāra līdz 16. aprīlim 18:00 draudzes namā notika seminārs „Dieva bērnu akadēmija”. Seminārs bija lieliska iespēja visiem interesentiem iepazīties tuvāk ar M. Lutera „Mazo Katehismu”, par pamatmateriālu izmantojot R. Kolba grāmatu „Katehisma mācīšana Dieva bērniem.

Noslēdzot semināru, dalībnieki nonāca pie secinājuma, ka R. Kolba grāmatu ir ieteicams izlasīt jebkuram, kurš vēlas tuvāk iepazīties ar luteriskās baznīcas pamatvērtībām, kā arī ikvienam jau esošam luteriskās draudzes piederošam loceklim gan pirmreizējai, gan atkārtotai studēšanai. Grāmata ir lielisks materiāls, kuru noder pārlasīt atkārtoti, jo tā akcentē balstus, uz kuriem balstās luteriskā baznīca – desmit baušļiem, tēvreizi, ticības apliecību, kopīgām lūgšanām u.c.

Semināru vidēji apmeklēja 20-35 cilvēki. Vairāki no semināra dalībniekiem atzina, ka šīs bija viņiem pirmās padziļinātās „Mazā Katehisma” studijas. Semināru laikā tika gan dziedātas slavas un pielūgsmes dziesmas, gan lasīts un pārrunāts „Mazais Katehisms”, gan rīkotas diskusijas pēc mācītāja uzrunas.

Astoņu nedēļu laikā semināra dalībnieki varēja pavadīt laiku kopīgās studijās un diskusijās, kopīgā sadraudzībā pie kafijas galda. Daudziem no dalībniekiem nozīmīga bija tieši iespēja būt kopā ar draudzes brāļiem un māsām. Pēdējā tikšanās reizē tika izsniegtas apliecības par veiksmīgu studiju beigšanu un izteiktas pateicības tiem draudzes locekļiem, kuri piedalījās semināru rīkošanā.

Gribas cerēt, ka seminārs bija labs pamudinājums ikvienam vairāk patstāvīgi lasīt un iepazīt Svētos Rakstus, izmantot arī papildliteratūru un palīgmateriālus katra personīgai ticības stiprināšanai un izaugsmei. Seminārs bija iespēja būt kopā, mācīties un stiprināt sadraudzību draudzes brāļu un māsu starpā.